
bbq ribi põldmarjamopiga
BBQ RIBI PÕLDMARJA MOPKASTMEGA
Ribi on üks põhilisemaid lemmikuid,mida BBQ ahjus küpsetatakse,samuti on ribi küpsetamine põhialaks BBQ ja Grilli võistlustel.Tõeliselt hea ribi küpsetamise oskus võtab rohkem aega,kui seda ette oskate kujutada,sest ribi ja ribi vahel võib olla väga suur erinevus.Selleks ,et saada alati ühtlane tulemus peate harjutama ja harjutama,aga uskuge ,See on ainult hea sõltuvus !
5-6 inimesele
Ettevalmistusaeg 10 min+ 2,5 -12 tundi
Küpsetamise aeg 2-3 tundi
1,5kg searibi
1 tl jahvatatud meresoola
1 tl värsket purustatud pipart
Näpuotsaga cayenne pipart ja suhkurt
Määrimiseks toiduõli
Määri ettevalmistatud jahutatud ribi kokku toiduõliga,sega kokku jahvatatud meresool koos musta
Pipraga,lisa cayenne pipar ja suhkur.Saadud maitseseguga määri ribiplaat kokku ja mähi toidukilesse.Ideaalne ,kui lased külkapis seista üleöö,aga piisab ka 2-3 tunnist.
Liha aseta bbq ahju või grillile alles siis,kui ahju või grilli temperatuur on vähemalt 100-120 kraadi.
BBQ ahjus küpseta ribi 2-3 tundi sõltuvalt ribi paksusest.Grillil saad hakkama ca 50min-1 tunniga.
Grilli peal küpsetates pead eriti jälgima,et liha ära ei kuivaks.Selleks tuleks grillile asetada
Süte vahele samuti vee vann(nii nagu kasutatakse bbq ahjudes)mis annab küpsetamisele lisa-
Niiskust.Veevanni võid lisada värskeid ürte,mis annavad lihale lisaaroome.Bbq ahjus alusta
Mopkastmega määrimist peale esimest tundi,kui liha on juba kerge pruuni jume saanud,grilli peal
Kindlasti varem.Määr liha kastmega ca 20-25 min.järel.Grillil küpsetades ,võib viimaseks 20 min.
Asetada ribi fooliumisse.Hea kui saad mõõta liha sisetemperatuuri mis võiks olla +72 kraadi.
5 min. enne ahjust võtmist kanna peale viimane kiht mopkastet ja seesami seemneid.Enne serveerimist-lõikamist lase lihal
,,rahuneda,, ca 5 minutit.Nii jääb tulemus mahlasem.
